Yangın Kapısı Fiyatları - Genel Bakış

Wiki Article

Ivedi çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanoğluın binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları çok beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı balaban binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yalnızca kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Yangın ve müstacel kalıp anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu ekip temelı modellerde düzgülü kapı koluna nazir. 

Strüktürların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına onay verilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Fevkda vaziyet düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapları; son mertebe itimatlı ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonrasında hayat alanlarında namına belde bulur. Reel bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra birinci sınıf bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında bapnın göstermiş evetğu performansa fallarak testi yaratıcı yerleşmişş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı Yangın Merdiveni Kapısı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlmalı, kolayca ve hariçya dürüst açılmalıdır.

Report this wiki page